CV-Tuning

CV-Tuning / het waterzijdig inregelen van je CV. Dankzij deze techniek is het enorm goed mogelijk om grote hoeveelheden gas te besparen, maar tevens ook het comfort in uw woning te verbeteren.Vandaag heb ik het project uitgevoerd via het lokale energiebedrijf van Utrecht, Energie-U. Hieronder een samenvatting van het project.

Bij aankomst: Ketel stond op 80 graden te verwarmen en er was een hoge luchtvochtigheid in huis. Het water kwam in de verwarmingen aan op 60 graden op de tussenverdieping en 55 graden op de benedenverdieping. De bewoners hadden wel zelf delen van de leiding geïsoleerd en tevens radiatorfolie geplaatst. De retourtemperatuur van de verwarming was tevens aan de lage kant, met circa 35 graden.

Bij vertrek: De ketel stond op 60 graden en beneden kwam het water aan rond de 50 graden. Hiervan ging circa 40 graden retour. Deze verhouding dient idealiter 0,8 te zijn. Het resultaat is behaald door het verder dichtdraaien van de aanvoer en de afvoerventielen van de radiatoren.

De verwachte energiebesparing: een gemiddeld huishouden verbruik circa 1400 kuub gas per jaar. Haal daar 300 vanaf voor koken en douchen, dan blijft er nog 1100 over voor verwarming. De besparing op de verwarming wordt geschat op 25% voor het instellen van de CV ketel en op 10% voor het inregelen van de radiatoren (en wellicht nog 5-10% indien alle leidingen volledig worden geïsoleerd). Een besparing van 40% lijkt een reële schatting.

Het sommetje is dan als volgt: 40% *1100 kuub gas * 70 cent per kuub = 308 euro per jaar. Dit is een eenmalige investering en de verwachting is dat deze investering zeker 10 jaar mee gaat. In totaal kunt u hier dus wel 3080 euro mee verdienen!

De verwachte CO2 Besparing is 40%* 1100 kuub gas * 1,785 kg CO2 en komt daarmee op 785,4 kg per jaar. Dat is bijna 10 % van de totale jaarlijkse CO2 uitstoot van een gemiddeld huishouden.

Bespaarcoaching hanteert een tarief van 50% van de besparing in het eerste jaar. In dat geval dus 154 euro (excl. BTW). Indien uw situatie echter anders is, dan zal aan de hand van uw verbruik bekeken worden hoeveel u gaat betalen. Verbruikt u minder, dan betaalt u minder. Verbruikt u meer (en waarschijnlijk heeft u dan ook meer radiatoren), dan betaalt u ook meer.

Verder sporen wij onze klanten aan om ook het verbruik te monitoren via een slimme meter of slimme software, zoals de app van Oxxio.

Verschillende types verwarmingen, hoe stel je ze optimaal in?

Verschillende types verwarmingen, hoe stel je ze optimaal in?

 

3seconds.nl Webdesign